Rezonans Terapileri

Rezonans, birbirinden farklı iki cismin frekanslarının yani titreşimlerinin birbirine uyması anlamına gelmektedir. Dünyada her geçen gün yaygınlaşmakta olan bu bu bütüncül tıp uygulaması rezonans terapilerinin amacı belirli cihazlar yardımıyla kişinin vücudunda enerji temelli değişimler yaratmaktır. Başta birinci basamak sağlık hizmeti olmak üzere özellikle kronik hastalıklarının tedavisinde büyük başarılar sağlayan rezonans terapileri, uzman hekimler ve terapistler tarafından tıbbi ortamlarda gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizde giderek yayılan, kullanım alanları genişletilen rezonans terapileri; bebek, çocuk, yetişkin, yaşlı fark etmeksizin her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Tamamen biyolojik ve enerji üzerine bir tıbbi tedavi yöntemi olan bu terapide ilaç kullanılmamakla birlikte herhangi bir yan etki de görülmemektedir. Rezonans, enerji ile ortaya çıkan bir şifadır diyebiliriz.

Rezonans Nedir? Nasıl Etki Eder?

Bütüncül tıbbın önemli bir parçası olan rezonans terapileri canlı organizmayı elektromanyetik titreşimlerden oluşan bir sistem olarak görür ve cihazlar yardımıyla yapılan bu tedaviler organizmada enerji bazlı değişiklikler yapmayı amaçlar. Rezonansın daha net anlaşılması için şu örneği verebiliriz: ses ile bardağı çatlatmak bir rezonans sonucudur. Fizikte, doğrusal bir doğrusal bir sistem frekanslarda diğerlerine göre daha büyük genliklerde salınma eğilimindedir. Rezonans frekansları olarak adlandırılan bu frekanslarda küçük periyodik kuvvetler bile büyük genlikler üretebilir. Bir köprüden geçen askerlerin uygun adım yürürken köprünün çökmesi de doğal titreşim frekansını tutturulması sonucu köprünün rezonansa girmesidir.

Rezonans terapilerinde yapılan işlem vücuda dışarıdan verilen titreşimlerle vücudun etkileşime sokulması ve vücudun enerjetik doğasında değişiklik yaratılmasıdır.

Rezonans terapileri biorezonans ve PEMF yani pulsatil elektromanyetik alan olmak üzere iki gruba ayrılır. Biorezonans tedavilerinde maddelerden ya da vücudun kendisinden yayılan elektromanyetik titreşimler kullanılır. PEMF (pulsatil elektromanyetik alan) tedavilerinde ise dokunun elektriksel potansiyelini arttırmak ya da meridyenleri uyarmak için PEMF atımları kullanılır.

Biorezonans Nedir? Nasıl Etki Eder?

Farklı elektromanyetik frekanslar yayan insan organizmasında hücrelerin, organların, dokuların, sistemlerin hepsinin kendine özgü frekansları vardır. Hücreler düzenli bir şekilde birbirleriyle belirli dalga boyundaki frekanslarla iletişim kurar. Nitekim vücudun bu mükemmel çalışma sistemini rahatsız edici frekanslar bozabilir. Bu durumda kişinin sağlığı bozulmuş kabul edilir. Biorezonans terapilerinde hastanın sağlığını yani frekans düzenini bozan elektromanyetik frekanslar belirlenir, cihaza taşınır ve vücudun belirli noktalarına elektrotlar yerleştirilir. Biorezonans terapisinde kullanılan cihaz, negatif etki yapan frekansları algılar ve değiştirir; manyetik akım sayesinde bozulan frekans iletişimini düzenler, düzen tekrar sağlanır.

Yapılan rezonans terapileri sayesinde hastanın biyolojik ve fiziksel frekansları güçlendirilir, düzenlenir ve sağlıklı hale getirilir. Virüs,  bakteriler, parazitler ağır metaller gibi birçok zararlı etmenin manyetik bilgisi hastanın vücudundan silinir. Sağlıklı frekanslar da güçlendirilerek hastaya geri verilir. Tedavi sürecinde herhangi bir ilaç kullanımı gerekmez; ağrı vb. hiç bir yan etki görülmez.

Rezonans Terapileri İle Hangi Rahatsızlıklar Tedavi Edilebilir?

Rezonans terapileri günümüzde en çok sigara bırakmak için tercih edilmektedir. Bunun haricinde;

  • Alerjik rahatsızlıklar (egzama, sinüzit, alerjik astım vb),
  • Ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırma,
  • Kronik yorgunluk,
  • Romatizma vb. ağrılar,
  • Akut ve kronik hastalıklar,
  • Alkol ve madde bağımlılıkları,
  • Psikolojik rahatsızlıklar,
  • Karaciğer problemleri
  • Kilo problemi ve obezite,
  • Yiyecek - içecek bağımlılığı (hamur işi, kahve vb.)
  • Bağışıklık güçlendirme,
  • Vücudu toksinlerden temizleme,
  • Genel sağlığı destekleme,
  • Mide - bağırsak sağlığı için uygulanan bir yöntemdir ve başarılı sonuçlar vererek hastalara hayat konforlarını geri kazandırır.

Sigara bırakmak için uygulandığında çoğunlukla tek seansta problemi ortadan kaldıran rezonans terapileri, alerji için uygulandığında seans sayısı 4’ü bulabilmektedir. Sorunun giderilmesi için gereken seans sayısına doktor karar verecektir. Sigara bırakma amaçlı uygulandığında %92’lik büyük bir başarı oranı sunmakla birlikte kimyasal ve geçici tedavilerle sadece etkileri bastırılan hastalıklara kalıcı çözümler sunmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.