Romatizmal Hastalıklarda Bütüncül Tedavi Yaklaşımları

 

Romatizma hastalığı olan kişilerin kış aylarında özellikle yağmurlu havalarda ağrılarının iyice arttığını ve yaşam kalitelerinin bozulduğunu biliyoruz.
.
Sabahları yoğun olarak eklem ağrısı ve tutukluk hissediyorsanız bu şikayetler erken dönem romatizmanın ilk işaretleri olabilir. Böyle bir şikayetin varlığında geç kalınmadan tedaviye başlanmalıdır.
.
Mevcut tıp yaklaşımında romatizmal hastalıkların tedavisinde kortizonla beraber bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanılır. Son yıllarda ise standart tedavilere yanıt vermeyen vakalarda biyolojik ajanlar olarak adlandırılan ilaçlar geliştirilmiştir ama uzun süreli kullanımlarda ciddi yan etkileri mevcuttur.
.
Romatizmal hastalıklarda sadece yakınmaları baskılayan ilaç tedavileri yeterli gelmez. Bu hastalarda bütünsel bir tedavi yaklaşımı ile yüz güldürücü sonuçlar alınabilir. Bu hastalarda süt ve Buğday İNTOLERANSI otoimmüniteyi tetikleyen faktörlerden en önemlileridir. Bu Hastalarda beslenme mutlaka düzenlenmelidir.
.
Eksik vitamin ve mineraller takviye edilmeli, uyku sorunları çözülmeli, kronik stres kontrol altına alınmalı, BAĞIRSAK geçirgenliği veya SİBO gibi eşlik eden durumlar varsa mutlaka tedavi edilmelidir. Bedende artmış olan toksin yükünü azaltacak önlemler alınmalı ve başta karaciğer olmak üzere detoks organ destekleri sağlanmalıdır.
.
10-12 seanslık ozon tedavi protokolü ile hastaların ağrıları azalabilir, inflamasyonu azaltan zerdeçal, zencefil gibi fitoterapi ajanları yani bitkisel tedaviler ile YAN ETKİLER OLMADAN Romatizmal hastalıklar kontrol altına alınabilir.
.
Romatizmal hastalıklar başta olmak üzere KRONİK hastalıklarda sadece ilaç tedavisi yeterli olmayacaktır. 
Romatizmanın altında yatan kök nedenlerin doğru saptanıp önlemlerin alınması ve bedenin bozulmuş olan dengesini yeniden tesis edecek Geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavilerini kullanarak bu hastalarda gerçek bir iyileşme mümkün olabilir.